Game settings voor plezier en voor wedstrijden

Als je voor jezelf een spel aan het spelen bent, dan wil je natuurlijk dat de graphics er zo mooi mogelijk uitzien en dat het geluid zo prettig mogelijk klinkt. Dit vergt veel van je computer en vooral van je grafische kaart. Wanneer je alle instelling op ‘hyperrealistic’ of ‘high’ zet, dan krijgt je computer het zwaar en soms gaat dan ten koste van de snelheid. Natuurlijk is dit afhankelijk van je systeem, maar er zijn genoeg spellen die enorm zwaar zijn en die zelfs de snelste computers kunnen laten vertragen.
Zolang je boven de 60 FPS blijft en je niet tegen alle grenzen van je computer aanloopt zul je meestal geen problemen ervaren in het spel en kun je genieten van al het moois dat de makers hebben bedacht.

Toch zijn er ook momenten dat je de settings mogelijk lager wilt zetten. Als je een wedstrijd gaat spelen, dan gaat het om performance. De computer mag dan absoluut niet laggen en alles moet vlot reageren op de input van de speler. In dit geval wordt er regelmatig gekozen om de graphics op een lagere stand te zetten. Het gaat er namelijk niet om dat alles er zo mooi mogelijk uit ziet, maar je moet winnen van de tegenstander en dan moet je systeem dus zo snel mogelijk zijn!

De audio heeft vaak minder invloed op de snelheid van de computer. Er zijn games waar je met een goede hoofdtelefoon kunt horen waar de tegenstanders zich bevinden. Dat wil je natuurlijk niet missen!

About Author